Інгредієнти
Для тіста:
- Борошно - 1 склянка
- Яйце - 2 шт.
- Сіль
Для начинки:
- Шпинат - 100 г
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Селянський сир - 300 г
- Подрібнений базилік - 2 ст. л.
- Яйце (жовток) - 1 шт.
- Оливкова олія для збризкування
- Сіль за смаком
Крок за кроком
-
У велику миску просійте борошно з дрібкою солі, додайте яйця і перемішайте. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і вимішуйте не менше 5 хв. Скачайте в кульку, загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 20 хв.
-
Приготуйте начинку. Шпинат подрібніть. Змішайте сир з базиліком і шпинатом. Приправте сіллю і добре перемішайте.
-
Тісто розкачайте в два дуже тонких пласта. На один пласт розкладіть по 1 ч. л. приготовленої начинки на відстані 3 см один від одної. Змастіть тісто між начинкою жовтком і накрийте другим пластом. Притисніть змащені місця руками.
-
Наріжте тісто квадратами і ще раз притисніть краї равіолі руками.
-
Закип'ятіть в каструлі підсолену воду і порціями відваріть равіолі до спливання.
-
Викладайте шумівкою на тарілку, збризкуючи кожну порцію оливковою олією.