Інгредієнти
- Гарбуз - 250 г
- Яйце- 1 шт.
- Відварений рис - 1-2 ст. л.
- Рисове борошно або крохмаль - 1 ст. л.
- Курячий бульйон - 250 мл
- Вершкове масло - 20 г
- Сіль за смаком
Для начинки:
- Філе куряче - 100 г
- Червоний солодкий перець - ½ шт.
- Цибуля - ¼ шт.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія - 20 г
Крок за кроком
-
Очистіть гарбуз від шкірки і серцевини, натріть на тертці. У сотейнику з товстим дном розігрійте на середньому вогні вершкове масло, покладіть гарбуз і перемішайте, зніміть з вогню. Додайте злегка взбите яйце і перемішайте.
-
У холодний бульйон просійте рисове борошно (або крохмаль), поставте на слабкий вогонь і, постійно помішуючи вінчиком, доведіть до кипіння. Рідина повинна загуснути. Зніміть з вогню і помішуйте вінчиком 1 хв.
-
Вилийте загуслу рідину в сотейник з гарбузом, додайте рис, посоліть.
-
Відварене філе курячої грудки наріжте маленькими кубиками або пропустіть через м'ясорубку.
-
Дуже дрібно поріжте цибулю. Солодкий перець очистіть від насіння, наріжте маленькими кубиками. Обсмажте овочі на середньому вогні до золотистого кольору цибулі, приблизно 5 хв. Додайте до овочів курку, приправте її сіллю, готуйте 2 хвилини. Зніміть з вогню.
-
Змастіть силіконові формочки для пудингів маслом, розкладіть начинку, зверху викладіть гарбузову масу.
-
Встановіть формочки на решітку пароварки і готуйте 30-40 хв. Подавайте теплими або охолодженим.