Інгредієнти
- Кукурудзяна крупа - 200 г
- Молоко - 200 мл
- Селянський сир - 100 г
- Твердий зрілий сир типу пармезан - 100 г
- Часник - 1 зубчик
- Зелень (базилік, кріп)
- Сіль - 1 дрібка
- Рослинна олія (оливкова) - 10 г.
Крок за кроком
-
Кукурудзяну крупу переберіть і промийте. Закип'ятіть 2 склянки підсоленої води, покладіть крупу і варіть на середньому вогні, помішуючи. Через 5-7 хвилин долийте в каструлю молоко, перемішайте та зменшіть вогонь до слабкого. Варіть кукурудзяну крупу до готовності під кришкою, періодично помішуючи, протягом 25 хвилин.
-
Натріть сир і додайте половину його кількості в готову кашу. Перемішайте до однорідності.
-
Маслом змастіть форму для запікання, викладіть кашу на її дно рівним шаром близько 1 см, розрівняйте і залиште охолонути. Каша повинна застигнути.
-
Дрібно покришіть зелень, часник роздавіть пресом, перемішайте з селянським сиром.
-
Викладіть сирну начинку на кашу і засипте сиром, що залишився.
-
Запікайте в мікрохвильовій печі протягом 5 хвилин і залиште ще на 10 хвилин після її відключення.