Інгредієнти
- Рибне філе (судак) - 150 г
- Картопля - ½ шт.
- Рис - 1 ч. л.
- Морква - ½ шт.
- Цибуля - ¼ шт.
- Вершкове масло - 20 г
- Зелень кропу – дрібка
- Сіль за смаком
Крок за кроком
-
Рибу відокремте від кісток, промийте, наріжте на невеликі шматочки, покладіть в каструлю, залийте 2 л води і поставте на вогонь. Після закипання підсоліть і додайте у воду очищену і дрібно нашинковану цибулю. Проваріть близько 30 хвилин на повільному вогні, після чого витягніть рибу з бульйону, а сам бульйон процідіть через марлю або дрібне сито. Проціджений бульйон знову поставте на вогонь, додайте рис (попередньо відварений до напівготовності) і картоплю - очищену і порізану брусочками.
-
Приблизно через 10 хвилин покладіть в каструлю очищену і натерту на дрібній тертці моркву. Варіть все разом до готовності - ще приблизно 15-20 хвилин. В кінці варіння покладіть в суп очищену від кісток відварену рибу, трохи масла, і дайте прокипіти на сильному вогні кілька хвилин.
-
Перед подачею на стіл посипте страву дрібно нарізаним кропом і подрібніть блендером до пюреподібного стану.