Готуємо самі чи використовуємо дитяче харчування?
Кожна мама хоче, щоб у дитини було все найкраще. Питання лише в тому, чи завжди мама знає, що саме є найкращим для її маляти? Наприклад, введення прикорму – одна з найважливіших подій першого року життя. Саме зараз закладаються основи здоров'я. Погане харчування і неправильні принципи та методи годування в цей період можуть збільшити ризик порушень фізичного розвитку, а нестача поживних речовин здатна призвести до довготривалих негативних наслідків для здоров'я і розумового розвитку.
Час, коли «домашнє» харчування вважалося найбільш корисним для дитини, давно пройшов. Купуючи продукти на ринку (навіть у знайомих, перевірених торговців) або в магазині (якщо це не спеціалізовані секції з дитячим харчуванням), Ви все одно не можете бути на 100% впевненими в їхній якості.
Овочі і фрукти, які пролежали всю зиму в овочесховищах, практично не містять вітамінів. Овочі і фрукти, придбані в сезон, несуть іншу небезпеку – Ви не знаєте, в яких умовах вони вирощувалися, а організм немовляти чутливо реагує навіть на незначну присутність нітратів.
Якщо говорити про такі продукти, як м'ясо, рибу і птицю, то не секрет, що часто-густо на прилавку лежить товар, термін зберігання якого давно закінчився. Педіатри рекомендують використовувати як прикорм продукти промислового приготування. В порівнянні з продуктами, приготованими в домашніх умовах, у промислового приготування є ряд переваг:
- приготовані з екологічно чистих інгредієнтів;
- у них ідеально підібрано і збалансовано співвідношення поживних речовин, розрахована калорійність;
- додатково збагачені комплексом необхідних вітамінів і мікроелементів;
- гарантована стерильність (що особливо важливо для дитини до року);
- ви можете економити свій час при приготуванні страв і використовувати його для спілкування та ігор з малюком.
Тоді як страви, приготовані в домашніх умовах:
- мають непостійний склад, який залежить від клімату, умов зберігання вихідних продуктів, їх транспортування;
- часто не збалансовані не лише за змістом вітамінів, але і за змістом солі та цукру;
- в процесі домашнього приготування руйнуються вітаміни та мікроелементи, а страви вимагають дуже довгого часу приготування.